Delavec ima možnost vpogleda v podatke o evidenci časa


S sprejetjem amandmaja k ZEPDSV-A so delavci pridobili večje pravice glede vpogleda v svoje evidence delovnega časa.

Delavec ima možnost vpogleda v podatke o evidenci časa

Nova zakonodaja omogoča delavcem boljši vpogled v evidenco delovnega časa

Po novem je delodajalec obvezan, da delavca do konca plačilnega dne pisno obvesti o podatkih iz evidence o izrabi delovnega časa za pretekli mesec. Prav tako ima delavec pravico, da od delodajalca enkrat tedensko zahteva pisno seznanitev s podatki iz evidence o izrabi delovnega časa.

Večja transparentnost in poštenost pri evidentiranju delovnega časa

Spremembe pomenijo pomemben korak k večji transparentnosti in poštenosti pri evidentiranju delovnega časa. V skladu z novim četrtim odstavkom 19. člena ZEPDSV, morajo delodajalci zagotavljati, da delavci lahko brez prisotnosti delodajalca dostopajo do svojih podatkov o izrabi delovnega časa, kar je mogoče tudi preko neposrednega elektronskega dostopa, ki ga zagotavlja delodajalec.


Elektronski dostop do evidence delovnega časa

Elektronski dostop je še posebej pomemben, saj omogoča delavcem, da na enostaven in hiter način preverijo svoje ure, kar je lahko koristno pri načrtovanju dopustov ali urejanju morebitnih neskladij. Dostop lahko poteka preko različnih platform, ki jih delodajalec vzpostavi za ta namen, vključno z možnostjo, da se obvestila o delovnem času pošiljajo neposredno na elektronski naslov delavca. 

Boljše razumevanje in upravljanje delovnega časa

Nove določbe v ZEPDSV-A spodbujajo boljše razumevanje in upravljanje delovnega časa med delavci in delodajalci, pa tudi zagotavljajo, da so delavci ustrezno informirani o svojem delovnem času. "To lahko pripomore k boljšemu zadovoljstvu na delovnem mestu in učinkovitejšemu upravljanju človeških virov na splošno," izpostavljajo na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.


Vas zanima enomesečni brezplačni preizkus?

Poenostavite vaše poslovanje in evidentiranje delovnega časa z enomesečnim BREZPLAČNIM preizkusom. Izpolnite obrazec na strani Brezplačni preizkus in naj vam MojeUre pomagajo pri vašem poslovanju.


Avtomatizacija evidentiranja prihoda na delo

Za izboljšanje vodenja delovnega časa je ključnega pomena uvedba sistema za sledenje delovnem času, ki omogoča natančno in enostavno zabeleževanje ur. Uporaba digitalnih orodij, kot so aplikacije ali programska oprema za upravljanje časa, lahko pomaga avtomatizirati procese evidentiranja in zmanjša možnosti za napake. Eden takšnih sistemov je naš sistem MojeUre s številnimi uporabnimi funkcijami, ki bodo poenostavila in olajšala vaše poslovanje.

Vse objave

Vas zanima enomesečni brezplačni preizkus?


Poenostavite vaše poslovanje in evidentiranje delovnega časa z enomesečnim BREZPLAČNIM preizkusom.
Brez rizika in brez obveznosti!

Želim brezplačni preizkus

Vzpostavite stik z nami


Se želite prepričati, ali je evidenca delovnega časa Mojeure prava izbira za vas?
Pišite nam za BREZPLAČNI enomesečni preizkus brez obveznosti.

Strinjam se, da družba moje osebne podatke obdeluje za namen izdelave ponudbe in kontakta preko e-pošte ali telefona. Seznanjen sem z Obvestilom o obdelavi osebnih podatkov in pravico, da hrambo mojih osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličem na elektronski naslov info@mojeure.si. Družba 1A INTERNET d.o.o. bo po prejemu preklica moje osebne podatke zbrisala.

1A Internet d.o.o.
Naselje nuklearne elektrarne 2
8270 Krško
SI - Slovenia

Splošne informacije


Podpora strankam

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.