Obračun delovnih ur in upravljanje delovnega časa


Obračun delovnih ur lahko ob koncu vsakega meseca najlažje naredite, če imate v podjetju omogočeno sledenje delovnega časa.

Obračun delovnih ur in upravljanje delovnega časa

Excel, Word ali aplikacija za beleženje delovnega časa?

Najhitrejša in najlažja oblika bo registracija delovnega časa prek elektronske oblike beleženja prisotnosti na delovnem mestu. Elektronska evidenca delovnega časa je ena izmed oblik beleženja prisotnosti na vašem delovnem mestu. Nekateri uporabljajo obrazec v programu Excel, drugi beležijo prisotnost v Wordu, spet tretji se poslužujejo programov in vpisujejo prihod in odhod z dela v aplikacije za vodenje evidence delovnega časa. Na slovenskem trgu poznamo več različnih programov. Aplikacija MojeUre je uporabna na vašem mobilnem telefonu ali na PC računalniku. Hitra, enostavna in preprosta za vsakdanjo uporabo.

Kaj je najpomembnejše za upravljanje delovnega časa?

Dovolj učinkovito upravljanje delovnega časa je najpomembnejše za izboljšanje vaše produktivnosti, s tem boste zmanjšali vaš stres in dosegli boljše ravnotežje med delom in zasebnim življenjem. A ne pozabite, ključ do upravljanja časa na delovnem mestu je v načrtovanju! Z dnevnim in tedenskim načrtom dela boste lažje določili naloge in postavili roke za izvedbo dela. Zastavljene naloge razvrstite po pomembnosti in nujnosti – v pomoč so vam lahko različne metode, kot je Eisenhowerjeva matrika, ki vam pomagajo ločiti med pomembnimi in nujnimi nalogami.


Upravljanje časa na delovnem mestu

Najbolj uporabni programi za upravljanje časa so Asana, Trello, Slack in Microsoft Teams. Omenjeni servisi so nepogrešljivi za sledenje nalogam, komunikacijo znotraj delovne skupine in organizacijo dela. Na trgu obstajajo tudi aplikacije za sledenje časa - Toggl, Clockify in RescueTime so primerne za spremljanje porabe časa in identifikacijo neučinkovitih delovnih vzorcev.


Kako določiti mejo med delovnim in prostim časom?

Določanje meja med delovnim časom in prostim časom je še posebej pri delu od doma ključnega pomena za ohranjanje primernega načina življenja. Načrtujte redne odmore in poskrbite za sprostitev med delovnimi dnevi, da preprečite izgorelost.

Pomodoro tehnika

Ste že slišali za pomodoro tehniko, kjer delate v intervalih? Če vam delovno mesto dopušča, poskusite z npr. 25 minutami dela in 5 minutami odmora. Po določenem obdobju vam lahko omenjenja metoda precek poveča vašo osredotočenost na delo. Metoda GTD (Getting Things Done) pa vam lahko pomaga pri organiziranju in sledenju nalogam, s čimer si boste olajšali upravljanje osebnih in poklicnih obveznosti.

Vse objave

Vas zanima enomesečni brezplačni preizkus?


Poenostavite vaše poslovanje in evidentiranje delovnega časa z enomesečnim BREZPLAČNIM preizkusom.
Brez rizika in brez obveznosti!

Želim brezplačni preizkus

Vzpostavite stik z nami


Se želite prepričati, ali je evidenca delovnega časa Mojeure prava izbira za vas?
Pišite nam za BREZPLAČNI enomesečni preizkus brez obveznosti.

Strinjam se, da družba moje osebne podatke obdeluje za namen izdelave ponudbe in kontakta preko e-pošte ali telefona. Seznanjen sem z Obvestilom o obdelavi osebnih podatkov in pravico, da hrambo mojih osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličem na elektronski naslov info@mojeure.si. Družba 1A INTERNET d.o.o. bo po prejemu preklica moje osebne podatke zbrisala.

1A Internet d.o.o.
Naselje nuklearne elektrarne 2
8270 Krško
SI - Slovenia

Splošne informacije


Podpora strankam

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.