Nova novela delovnopravne zakonodaje zahteva podrobnejše evidentiranje delovnega časa


21. aprila 2023 je bila v Državnem zboru potrjena novela Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti, ki se nanaša na evidentiranje delovnega časa.

Nov zakon zahteva evidentiranje podrobnejših podatkov o delovnem času, vključno s časom prihoda in odhoda z dela, koriščenjem odmorov, urami v posebnih razmerah in neenakomerno razporejenem delovnem času ipd. Uvaja tudi obvezne elektronske evidence za kršitelje. Vodenje evidence delovnega časa je sicer obvezno že zdaj, po novem pa bo treba beležiti še podrobnejše podatke.

Moje ure popolna rešitev za evidentiranje delovnega časa

Slovenska aplikacija Moje ure je popolna rešitev za evidentiranje delovnega časa, ki vam omogoča hitro in enostavno beleženje delovnega časa in še mnogo več, da boste lahko vse postavke beležili skladno z zakonodajo ter tudi sami dobili boljši pregled nad delovnimi urami svojih zaposlenih. Po novem bodo vsi delodajalci dolžni voditi pisno ali elektronsko evidenco delovnega časa, zato je zdaj pravi trenutek, da izberete preprost in sodoben program. 

Zakon vključuje tudi obveznost delodajalcev, da delavcem pisno sporočijo podatke iz evidence o izrabi delovnega časa za pretekli mesec, kar vam prav tako z nekaj kliki omogočajo Moje ure. Poleg tega bo imel delavec pravico enkrat tedensko od delodajalca zahtevati, da ga pisno seznani s podatki iz evidence o izrabi delovnega časa.

Novi zakon opredeljuje delavca kot vsakogar, ki za delodajalca zakonito opravlja delo osebno ali pretežno s sredstvi, ki so del delovnega procesa delodajalca. Visokošolski učitelji in znanstveni delavci niso več oproščeni evidentiranja delovnega časa, lahko pa bodo nekatere obveznosti s področno zakonodajo urejene drugače. 

Odločite se za brezplačen preizkus aplikacije 

Vsekakor vam priporočamo, da se odločite za BREZPLAČEN preizkus aplikacije Moje ure ter se sami prepričate, kako enostavno in učinkovito je lahko evidentiranje delovnega časa.

Vse objave

Vas zanima enomesečni brezplačni preizkus?


Poenostavite vaše poslovanje in evidentiranje delovnega časa z enomesečnim BREZPLAČNIM preizkusom.
Brez rizika in brez obveznosti!

Želim brezplačni preizkus

Vzpostavite stik z nami


Se želite prepričati, ali je evidenca delovnega časa Mojeure prava izbira za vas?
Pišite nam za BREZPLAČNI enomesečni preizkus brez obveznosti.

Strinjam se, da družba moje osebne podatke obdeluje za namen izdelave ponudbe in kontakta preko e-pošte ali telefona. Seznanjen sem z Obvestilom o obdelavi osebnih podatkov in pravico, da hrambo mojih osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličem na elektronski naslov info@mojeure.si. Družba 1A INTERNET d.o.o. bo po prejemu preklica moje osebne podatke zbrisala.

1A Internet d.o.o.
Naselje nuklearne elektrarne 2
8270 Krško
SI - Slovenia

Splošne informacije


Podpora strankam

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.