Delo od doma in evidentiranje delovnega časa


V sodobnem poslovnem svetu se organizacije vse bolj nagibajo k prožnejšim oblikam dela - eno od takšnih je delo od doma.

Delo od doma in evidentiranje delovnega časa

Delo od doma in prilagodljivi delovni časi

Spremembe v tehnologiji in družbi - predvsem v pokovidnem času - so omogočile, da delo na daljavo, prilagodljivi delovni časi in delo po projektih postajajo nekaj vsakdanjega. Ta prehod prinaša številne prednosti, med njimi sta najbolj izpostavljnea povečano zadovoljstvo zaposlenih ter nižji operativni stroški. Ob tem pa prožnejša delovna okolja predstavljajo izzive pri spremljanju delovnega časa in pri produktivnosti. Evidenca delovnega časa v prožnejših delovnih okoljih tako zahteva prilagodljive rešitve, ki podpirajo dinamičnost sodobnih delovnih razmerij.


Zakaj je evidenca delovnega časa pomembna v prožnejših delovnih okoljih, kot je delo od doma? 

Prvi razlog je skladnost z zakonodajo. Navkljub fleksibilnosti morajo organizacije še vedno izpolnjevati zakonske zahteve glede delovnega časa, nadur in počitkov. Evidenca delovnega časa pomaga zagotoviti, da organizacije ostanejo v skladu z zakonskimi predpisi. Aplikacija MojeUre je usklajena z zakonom ZEPDSV-A.

Pod drugi razlog bi lahko izpostavili transparentnost in poštenost. Natančna evidenca delovnega časa namreč zagotavlja pošteno plačilo za opravljeno delo in prispeva k transparentnosti delovnih odnosov, kar pa krepi zaupanje med zaposlenimi in delodajalci. 

Tretji razlog je produktivnost. Vestno spremljanje in beleženje, kako zaposleni porabljajo svoj delovni čas, omogoča organizacijam, da bolje razumejo delovne vzorce, izboljšajo delovne procese in dvignejo splošno produktivnost v organizaciji. V aplikaciji MojeUre lahko vsak zaposleni dostopa do svojega profila in pridobi informacije o svojih delovnih urah.


Kako učinkovito upravljati evidenco delovnega časa v prožnejših delovnih okoljih?

  1. Uporaba sodobnih tehnologij: Mobilne aplikacije in platforme za upravljanje delovnega časa v ti. oblaku (cloud rešitve) omogočajo zaposlenim, da beležijo svoj delovni čas ne glede na lokacijo ali čas. Takšne rešitve ponujajo prilagodljivost, ki je potrebna za podporo različnim oblikam prožnejšega dela. MojeUre so v prvi vrsti namenjene registraciji delovnega časa ob prihodu ali izhodu iz delovnega mesta. Z uporabo mobilne aplikacije lahko uporabnik tudi spremlja število delovnih ur, predviden razpored, pa tudi seštevke delovnih ur po mesecih.

  2. Pravila igre: Organizacije bi morale razviti jasna pravila glede beleženja delovnega časa, v katerih so zabeležene njihove specifične potrebe in delovne prakse. Kar pa vključuje določitev, kako in kdaj zaposleni beležijo svoj delovni čas, ter pravila glede nadur in počitkov. Pri delu na domu so takšna pravila beleženje delovnega časa še posebej pomembna za kar največjo storilnost na delovnem mestu.

  3. Spodbujanje odgovornosti in samostojnosti: V prožnejših delovnih okoljih je še posebej pomembno spodbujati kulturo odgovornosti. Zaposleni bi morali biti osveščeni o pomenu natančnega beleženja delovnega časa in na vpliv beleženje na organizacijo kot celoto. V aplikaciji Moje Ure lahko uredite pravila prihodov in odhodov na registratorju delovnega časa po vaših željah.

  4. Redno pregledovanje in prilagajanje: Zaradi dinamične narave prožnejšega dela je ključno redno ocenjevanje in prilagajanje procesov evidentiranja delovnega časa. V tem procesu je vključena analiza podatkov o delovnem času za prepoznavo vzorcev in morebitnih težav.


Vas zanima enomesečni brezplačni preizkus?

Poenostavite vaše poslovanje in evidentiranje delovnega časa z enomesečnim BREZPLAČNIM preizkusom. Izpolnite obrazec na strani Brezplačni preizkus in naj vam MojeUre pomagajo pri vašem poslovanju.

Vse objave

Vas zanima enomesečni brezplačni preizkus?


Poenostavite vaše poslovanje in evidentiranje delovnega časa z enomesečnim BREZPLAČNIM preizkusom.
Brez rizika in brez obveznosti!

Želim brezplačni preizkus

Vzpostavite stik z nami


Se želite prepričati, ali je evidenca delovnega časa Mojeure prava izbira za vas?
Pišite nam za BREZPLAČNI enomesečni preizkus brez obveznosti.

Strinjam se, da družba moje osebne podatke obdeluje za namen izdelave ponudbe in kontakta preko e-pošte ali telefona. Seznanjen sem z Obvestilom o obdelavi osebnih podatkov in pravico, da hrambo mojih osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličem na elektronski naslov info@mojeure.si. Družba 1A INTERNET d.o.o. bo po prejemu preklica moje osebne podatke zbrisala.

1A Internet d.o.o.
Naselje nuklearne elektrarne 2
8270 Krško
SI - Slovenia

Splošne informacije


Podpora strankam

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.